Spannmåls produkter





Vetemjöl 1; fint 2; mellan 3; grovt

Jästbrödsmjöl

Havremjöl


Mannagryn

Havregryn

Kli 1; fint 2; grovt


Mjölet är rent från gifter, har inte besprutats eller gödslats med konstgödsel. Mjölet är malet i ekokvarnen i Svartå.

Kontakt: Kirsi Forsberg
telefon : 0503099563
e-mail : kirsi.forsberg@surfnet.fi
Södergård

Hemstöpta ljus 5 € / 2 st


måndag 23 januari 2012

Kattologi.

Tänkte jag skulle presentera våra söta kissekatter idag.Just nu har vi fem stycken + två som är på vinterbete i Jakobstad tillsammans med Lina.Den första är den gamle vise alltså Gubbe-katten.Han är den enda av dom som är född inne hos oss hans mamma var lilla Mimmi-katt som tyvärr hamna i klorna på en lokatt.

Våra katter har alltid haft ett medfött intresse av ornitologi.Men här undrar han nog mest över vem som har stängt fönstret han skulle komma in i.

Här är våra två ludi bollar Olga och Lucifer.Olga kanske är den som har mest egen vilja av våra kissor.Han kan vara hur gosig som helst men vill han inte så får alla och envar smaka hans klor.Han hatar köpt kattmat men äter hemlagad mat mer än gärna.Han är född i tröskhuset vårt i en kull på fyra som enda långhåriga,direkt när jag såg honom sa jag :han blir min.(trots namnet är han en kille)

Det här är Lucifer han har samma mamma som Olga men inte alls samma eldiga humör tar man upp honom i famnen blir han som en trasdocka och bara spinner och spinner.Han fick vi in för lite över ett år sen där var två ungar i den kullen(den sista vi fick här på gården för efter dessa fick vi fast henne och hon blev steriliserad) och hon kom med dom sent sent på hösten marken var frusen då redan och första snön hade kommit.Vi fick fast dom på kvällen och följande morgon fick vi fara i ilfart till veterinären med dom för båda hade ögoninflamation och var jättesnuviga.Men som synes blev allt bra.

Modell katt.

Det här är var pajas Kurbits, han är den som är störst av våra kissor.Han tycker om allt och alla ska man beskriva honom är nog kärleks boll det bästa ordet.Han bara vill upp i famnen och gör vad som helst för att komma dit.Han är livrädd för tvättmaskinen när den centrifugerar och för snö han vägrar stå ute i kalla våta snön.

Men ligger nog gärna i sköna varma sängar är nån sjuk håller han den sällskap fast dygnet i runt.

Sen är det Spöket sävligare och långsammare katt får man leta efter han är alltid sist av alla jag tror jag aldrig sett han ha skyndsamt.Han älskar alla band och snören men kan inte hålla sig utan äter upp dom får ständigt hålla ett öga på honom och ta snören av honom.Han var jätte sjuk som liten,där saknades nåt ämne i hans leder han hade så ont så han inte kunde gå under ett par veckors tid men med specialkost från veterinären börja han igen.Och idag mår han super bra.

Spöket som liten baby.

Dags läge.Han är min ekologiska sängvärmare.Kommer med varje kväll då jag lägger mig.

Olga samma kväll vi fångat in dom ,som en smutsig och raggig liten katt.Hans syskon fick egna goda hem.

Till sist har vi Linas två katter som brukar vara hem till oss på besök nuför tiden.Det är dom busigaste katterna på den här sidan om ekvatorn,då börjar det hända saker här minsann.

Det här är Fjolle gnagar han inte av sladdar så öppnar han dörren ut i kalla farstun så vi får iskallt i köket.Otaliga är telefonladdaren han har bitit av.

Sist ut är Piraten bror till Lucifer.Hans ena öga gick inte att rädda han blev blind på det.Där av fick han sitt namn.Men farten är det nog inget fel på han vet ju inte att man kan se bättre.Han kommer nog än att bli trädgårds mästare får han chansen provar han plantera om alla krukväxter med rötterna uppåt får han inte död på dom då tuggar han sönder och samman dom. Det var våra kissor det en annan gång mera katthistorier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar